Chardonnay Reserva Tarapaca

Stor fylde og vel integreret brug af egetræs fade. En værdig ledsager til de bedste fiskeanretninger.
På lager
SKU
909572
89,75 kr
Duft: Stor åben bouquet med noter af citrusfrugt, hvide blomster og vanilje fra fadlagringen.

Smag: Udvikler sig

Serverings temperatur 8-10°C.

Vinen:
Denne Chardonnay fremstilles af druer fra Maipo og Casablanca. Druerne fra Maipo høstes i marts måned og Casablanca i april. Kombinationen af disse to områder giver både tyngde, intensitet og finesse i den endelige vin. 1/3 af vinen gæres på egetræsfade, for at tilføje vinen yderligere kompleksitet. Inden aftapning lagres vinen i 3 måneder for at falde til ro.

Vin huset:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar. Viña Tarapacá er i dag en del af den store VSPT gruppe med store aktiviteter i hele Sydamerika.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chardonnay Reserva Tarapaca
Din bedømmelse