TARAPACA RESERVA Carmenere

Topklasse Carmenère fra Maipo Valley i Chile, det er en kraftfuld blød vin med en anelse krydderi i eftersmagen.
På lager
SKU
902184
89,75 kr
Duft: Noter af grillet peberfrugt og skovens mørke bær.

Smag: Medium fyldig med bløde tanniner og en anelse sødme fra fadlagringen. Her er noter af solbær, blåbær og mørk chokolade.

Server til: Kraftfulde retter, mørk sauce og lidt sødt på siden af tallerkenen.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen:
Druerne til denne vin kommer fra Viña Tarapacás egne marker i Maipo Valley. Vinstokkene er mere end 15 år gamle. Druerne er plukket i hånden i slutningen af april måned ved optimal modenhed. Vinifikationen er foretaget i ståltanke med jævnlig overpumpning af mosten for, at trække mest mulig farve og koncentration fra drueskallerne. Efter gæringen blev omkring 50 % af vinen lagret på franske og amerikanske egetræsfade inden aftapning på vingården.

Vin huset:
I Chiles klima har Carmenère mulighed for at modne perfekt. Det er en drue, hvor høsttidspunkt er altafgørende for, om balancen i vinen bliver korrekt. Viña Tarapacá har nu erfaringen til at producere Carmenère på højt niveau. Dette er en vin i flot balance med masser af moden frugt og en stor blødhed. Samtidig fornemmes tydeligt Carmenère druens karakteristika; en lille smule frisk krydderurt.

Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile.

Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje"; den kolde, polare Humboldt-strøm, som løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.

Carmenère-druerne kommer fra det chilenske vindistrikt Maipo Valley, den mest berømte vinregion, lige syd for hovedstaden Santiago, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder.

Jordbunden i området består mest af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omkringliggende bjerge.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Carmenère
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TARAPACA RESERVA Carmenere
Din bedømmelse