Tarapaca reserva Cabernet Sauvignon

Let fyldig med blød smag med tæt modene frugter og modne tanniner i en lækker vin, der står godt til de fleste kødretter og krydrede pastaretter.
På lager
SKU
909039
89,75 kr
Duft: Modne solbær og hindbær samt noter af mynte, tobak og krydderier såsom sort peber og vanilje

Smag: Medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner og afsluttes af en kraftfuld eftersmag.

Server til: En god ledsager til de fleste kødretter, især oksekød, krydrede pastaretter og oste.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen:
Viña Tarapacá, Reserva Cabernet Sauvignon, er udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Maipo-dalen, der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.
Druerne høstes sidst i marts, dels med maskine og på nogle marker i hånden. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28-30°C. Vinen lagres efterfølgende 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade, for at give vinen flere smags nuancer og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

Vin huset:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.
I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andesbjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tarapaca reserva Cabernet Sauvignon
Din bedømmelse