Tarapaca Merlot Chile

Modne vilde bær og Merlot druens evne giver denne vin flot balance med let fylde og bløde tanniner i en frugtfyldt smag. Vin der vil stå til mange retter og er særdeles god hverdags vin og vil kunne bruges til fester og buffe
På lager
SKU
909534
74,75 kr
Duft: Intens med noter af modne vilde bær og lidt kanel, karamel og trækasse.

Smag: Medium fyldig med balancerede bløde tanniner med en lang frugtfyld eftersmag .

Server til: Buffet, pastaretter, lyst kød og milde oste.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Vinen:
Merlot-druerne til denne vin høstes i Central Valley i slutningen af marts og starten af april måned. Den alkoholiske gæring foregår i ståltank ved kontrolleret temperatur. Efterfølgende lagres en del af vinen på amerikansk egetræ for at give mere kompleksitet og den klassiske vanille-sødme fra dette fad. Vinen bliver nænsomt filtreret inden aftapning på ejendommen.

Vin huset:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tarapaca Merlot Chile
Din bedømmelse