Late Havest Tarapaca, dessert vin

Sødme fuld med noter af moden pære og eksotiske frugter og fin balance mellem syre og sødme. En oplagt ledsager til lækre desserter og oste fra Chile Tarapaca.

På lager
SKU
905109
79,75 kr

Gylden essens til at afslutte et perfekt måltid eller til dejlige desserter.


Duft: Stor fed duft med honning og lidt krydderi.


Smag: Rigt varieret, har en fin balance mellem syre og sødme og en lang intens eftersmag.


Server til: En fremragende ledsager til foie gras, kager, desserter, blåskimmelost og som aperitif.


Serverings temperatur 10-13°C.


Vinen:
Late Harvest er fremstillet på følgende druesorter: Sauvignon Blanc og Gewürztraminer. Sauvignon Blanc er en af Frankrigs udbredte druesorter, hvor den især kendes fra Bordeaux og Loire. Gewürztraminer er en ædel druesort i Alsace. Druerne til Late Harvest er plukket manuelt i maj, hvor det naturlige sukkerindhold er over 300 g pr. liter most. Mosten er særlig intens, rig på smags- og aromastoffer.


Vinificationen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur. Størstedelen af mosten gæres på rustfri ståltanke, mens 12,7% gæres på 2. gangs 225 liters franske egetræsfade. På grund af sukkerindholdet og den lave temperatur arbejder gærcellerne langsomt, mens alle smags- og aromastoffer bevares til den færdige vin. Gæringen standser, når vinen har nået en alkoholstyrke på 12,5% vol. og 90 g restsukker. Vinen stabiliseres let, inden den tappes på flaske.


Vin huset:
Druerne til Late Harvest (sen høst) kommer fra nogle af Viña Tarapacá´s fornemste parceller i Isla de Maipo i hjertet af Maipo Valley, syd for hovedstaden Santiago de Chile, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder.


Jordbunden i regionen består af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omliggende bjerge.

Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 12 %
Indhold 50 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Late Havest Tarapaca, dessert vin
Din bedømmelse