TARAPACA LA CUESTA

Fra Cabernet Sauvignon druen kraft og blødhed fra Syrah i flot balance

e
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
905055
99,75 kr
Vinen har en dyb lilla farve med en herlig ekspressiv duft med noter af lakrids, kirsebær og lidt krydderi fra fadlagringen. Smagen er fyldig med bløde frugttoner. Her fornemmes modne brombær og kirsebær i skøn forening med et lidt krydret element.

En oplagt ledsager til kraftfuld mad, gerne med god kraftfuldgarniture.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Denne vin indgår i en serie af Terroir vine, hvor vinmagerne viser hvordan jordbund og klimaet i den enkelte vinmark kan skabe unikke vine.

La Cuesta fremstilles på en kombination af Cabernet Sauvignon og Syrah. De 2 druer høstes i hånden, når de har opnået optimal modenhed. Efter endt gæring i kælderen blandes vinen. 65% af mosten lagres efterfølgende i egetræsfade for øget kompleksitet, og 35% lagres på ståltanke for at bevare friskheden og renheden i frugten. Inden aftapning blandes de 2 dele, for at tilføre vinen balance og kompleksitet.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group, der ønskede at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde, var at opkøbe vingården "El Rosario de Naltagua", som er beliggende centralt i Maipo Valley. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af smukke vinmarker, og dækker hele 850 hektar. La Cuesta marken ligger netop i dette område.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Markerne vandes med smeltevandet fra Andesbjergene, og samtidig ligger vingården således, at man får den kølige brise fra kysten. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TARAPACA LA CUESTA
Din bedømmelse