Syrah Gran reserva Tarapaca Chile

Rødvin der har kraft og intensitet med en elegant lang eftersmag. Her smages røde kirsebær og blommer i flot harmoni med noter af lakrids og let sødme i krydderierne. Et godt fyldig glas.
På lager
SKU
901316
129,75 kr
Duft: Stor åben duft af lavendel, sort peber og røde kirsebær hvor der i baggrunden fornemmes noter af egetræs fadet.

Smag: Her opleves en fylde med en god rensende tannin, der giver en flot kompleksitet i vinen, der harmonerer lækkert med noter af blommer, røde kirsebær og lakrids.

God til: Kraftfulde danske vinter retter med gerne fyldige sovse.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Vinen:
Syrah druen arbejder Viña Tarapacá med i flere forskellige sektioner af deres vinmarker, for at opnå forskellige smags komponenter til den endelige vin. Denne Syrah Gran Reserva er sammensat af druer fra en mark beliggende helt ude ved kysten, meget tæt på Leyda Valley og så fra Viña Tarapacás egen mark inden i Maipo dalen. Druerne høstes i små modtagelsesbakker, for at forblive intakte indtil de ankommer i vineriet. Disse druer selekteres, så kun de bedste indgår i denne Gran Reserva. Efter endt gæring, lagres vinen i delvist nye amerikanske og franske egetræsfade, i 14 måneder.

Tarapaca vinhuset og området:
Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile. Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje"; den kolde, polare Humboldt-strøm, som løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.

Viña Tarapacá har dyrket vin i Maipo dalen siden 1874 og regnes i dag som en af de væsentligste aktører i Chile. Viña Tarapacá er del af en større gruppe, der har vinerier i flere forskellige distrikter, men Viña Tarapacá er absolut flagskibet i samlingen. Her fremstilles vine på druer dels fra egne marker i centrum af Maipo dalen, samt fra druer i de omkringliggende køligere områder. Der ejes både marker i Casablanca Valley og Leyda Valley, hvorfra der høstes druer under køligere klimatiske betingelser.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 15 %
Indhold 75 cl
Druer Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Syrah Gran reserva Tarapaca Chile
Din bedømmelse