Tarapaca Etiqueta Azul Gran Reserva

Kraftig rødvin med smag af mørke bær med fylde i velafbalanceret balance med lækre noter fra fadlagringen og fint afrundede tanniner. Et oplagt vin der bare skal nydes til store bøffer og krydrede retter.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
101563
309,75 kr
Viña Tarapacá Etiqueta Azul er mørkerød i glasset med en næsten sort kerne.

Duft: Intens og varm med noter af sort frugt, lavendel, lakrids og kirsebær.

Smag: Her opleves en fylde og balanceret vin der er tæt styret med fasthed med lag af mørk tørret frugt fra Cabernet Franc-druerne, struktur, sorte bær og længde fra Cabernet Sauvignon-druerne samt florale noter og rød frugt fra Syrah-druerne. Eftersmagen er lang og vedvarende med et fint krydret og let ristet hint fra fadlagringen. Vinen afsluttes af fint afrundede tanniner samt en god mængde syre til at skabe balance med den intense frugt.

En oplagt ledsager til mørkt kød, krydrede retter og lagrede oste.

Serveres ved 16-18°C.

Viña Tarapacá Etiqueta Azul fremstilles i relativt små mængder og kun i udvalgte årgange, der af winemaker Ed Flaherty betragtes som ekstraordinært gode. Vinen er fremstillet på 42% Cabernet Franc, 32% Cabernet Sauvignon og 26% Syrah, der alle er høstet i Maipo Valley fra vinstokke, som er mellem 15 og 20 år gamle. Druerne høstes over flere uger afhængig af de enkelte markers modningsforløb, i slutningen af april og starten af maj måned.

Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de gennemgår en lang separat maceration (udblødning) og fermentering (gæring). Gæringen af druerne igangsættes med det samme, og når til et naturligt ophør efter ca. 10 dage. Herefter ligger vinen sammen med druekvaset i ca. 20 dage for at udtrække så meget smag og farve fra druerne og skindet som muligt. Det nøjagtige antal dage for de to processer afhænger af den enkelte druesort og vurderes løbende af Ed Flaherty. Herefter udvælges de egetræsfade, der skal bruges til lagringen, nøje afhængig af vinens profil. Lagringsperioden varierer af druesorten og er således på alt fra 12-20 måneder. Det antages dog, at den gennemsnitlige lagringsperiode er på ca. 16 måneder. Når vinene har opnået en tilfredsstillende balance stikkes de sammen og tappes på flaske.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile, som tilbage i 1874 satte deres første vinstokke på marker i bunden af Maipo Valley og hermed var med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Målet var at skabe vine af høj kvalitet til den stigende forbrugerinteresse. ”El Rosario de Naltagua”, en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley, var den første, der blev opkøbt, og i dag ligger den i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Mikroklimaet er helt unikt for det er muligt at vande markerne med smeltevand fra Andesbjergene. Samtidig ligger markerne, så de får gavn af den kølige brise fra kysten, som er med til at give sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 15 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tarapaca Etiqueta Azul Gran Reserva
Din bedømmelse