Tarapaca Chardonnay Gran Reserve Chile

Stor bouquet i duft og smag af stor fylde af frugter og noter af egetræ i lækker velafbalanceret vin fra Tarapaca. Vin der nydes som aperitif og til alt godt fra havet.
På lager
SKU
901088
129,75 kr
Duft: Frugter og fedme i flot harmoni.

Smag: Flot afrundet, intens, fint afbalanceret mellem egetræet og dejlig frugt, der afslutter med bouquet som er frugtfyldt med strejf af fadets sarte toner.

Tarapaca Chardonnay Gran Reserve til: Fisk, alt godt fra havet, lyse kødretter og salater.

Serverings temperatur 8-10°C.

Vinen:
Tarapaca Chardonnay er produceret på Bourgognes store hvidvins drue Chardonnay. Druernes modning finder sted under indflydelse af det varme, tørre klima og de friske kølige vinde fra Stillehavet. Druerne er høstet manuelt mellem den 2. 4. marts. Klaserne anbringes i kurve, som rummer 14 kg, for at bevare de udsøgte druer intakte og undgå unødig iltning.

Vinificationen er traditionel, gæringen finder sted på nye 225 liters franske egetræs fade. Efterfølgende lagres vinen på de samme fade i 10 måneder, inden den tappes på flaske efter en let filtrering.

Tarapaca og området:
Chardonnay-druerne kommer fra det chilenske vindistrikt Maipo Valley, den mest berømte vinregion, lige syd for hovedstaden Santiago, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder.

Jordbunden i området består mest af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omliggende bjerge.

Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile.

Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje" den kolde, polare Humboldt-strøm. Den løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tarapaca Chardonnay Gran Reserve Chile
Din bedømmelse