Tarapaca Carmenère Chile

Modne bær og let krydderi i medium fyldig vin der balancere flot på Carmenere druen med god bid i eftersmagen. Man påstår jo at Carmenere druen vil tilpasse sig maden så derfor går det aldrig skævt at servere den til
På lager
SKU
902504
74,75 kr
Duft af modne bær og lidt peber med noter af lidt hvid chokolade og friske krydderurter.

Smag: Medium fyldig med en let krydret kant der er vel balanceret med godt bid i eftersmagen.

Server til: Egner sig fortrinligt til lidt krydrede retter, pastaretter med krydderi og modne oste.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Indtil midten af 1990'erne blev Carmenere behandlet som Merlot, men et besøg fra Frankrig ledte Chile på rette vej. Efter DNA analyser blev det fastslået at Carmenere voksede i stor stil. Carmenere giver vine der minder om Merlot, dog med lidt mere krydderi og syre. Vina Tarapaca har fra starten været foregangs mænd for Carmenere-druens udbredelse og regnes i dag for en af de bedste producenter af denne specielle drue.

Vinen:
Carmenere-druerne høstes i hånden i slutningen af april måned, først her har de opnået den perfekte modenhed. Gæringen foregår på ståltank for at bibeholde druens frugt og karakter. Efterfølgende lagres en del af mosten på egetræ for yderligere kompleksitet i den endelige vin. Sidst bliver vinen stabiliseret og filtreret nænsomt inden aftapningen.

Vin huset:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Carmenère
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tarapaca Carmenère Chile
Din bedømmelse