Tarapaca Brut Mousserende Chile

Herlig duft af citrus frugter
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
500038
99,75 kr
Duft: Nyslået græs, citrusfrugter og god intensitet.

Smag: Blød med frisk grøn frugt fra Chardonnay og Sauvignon Blanc druerne. God intensitet og blød mousse giver en vin i fuldendt balance.

En fremragende aperitif og en god ledsager til lette fiskeretter eller skaldyr.

Serveres ved 810°C.

Fremstillet af druer fra flere forskellige steder i Maipo Valley, hoveddelen fra den kølige Casablanca Valley. Vinen er komponeret med 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir og 15% Sauvignon Blanc. Vinen er fremstillet på Charmat metoden med anden gæring i lukket tank inden aftapning på den klassiske Champagne flaske.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vina Tarapaca startede med at fremstille mousserende vin i Casablanca Valley, hvor de købte et vineri fra en Champagne producent. Her har de udviklet flere forskellige typer af mousserende vin, både fremstillet på den klassiske metode og på Charmat metoden med anden gæring på tank.
Specifikationer
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tarapaca Brut Mousserende Chile
Din bedømmelse