Talisker 8 års 59,4 % Single malt, Limited release 2018

Den første 8 år gamle Talisker med fadstyrke, der er blevet lanceret af det oprindelige destilleri, er inspireret af de almindelige udgaver af 30 år gamle whiskyer og kommer fra dybt brændte amerikanske egetræs fade brugte til bourbon.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
51741
799,75 kr
Udseende: Dyb, mørk gulgylden med rav farvede lysstråler.

Duft: Selvsikker med den gennemtrængende, primære note af Talisker-peber. Sød mentol stiger op fra gennemtrængende noter af røget tørv på et bagtæppe af blød karamel og korn. Derunder gemmer der sig friske maritime noter af sandstrand og havsalt på en baggrund af eg, hvirvlet ind i endnu mere røget tørv.

Krop: Blød og let. Fedtet med vand.

Smag: Silke agtig og overraskende sød. En behagelig smag af røget tørv, efterfulgt af en let saltet smag af syrlige tranebær, sød varme fra vanilje, som omkranser bløde kerner og et drys af malet hasselnød. Senere brændt kagedej efterfulgt af røget tørv.

Afrunding: Lang smag med en fabelagtig balance mellem røg, honning agtig sødme og salt, derefter krydrede toner af lyst fyrretræ og mentol over afrundet bitter lakrids og en lang røget eftersmag.

Den første 8 år gamle Talisker med fadstyrke, der er blevet lanceret af det oprindelige destilleri, er inspireret af de almindelige udgaver af 30 år gamle whiskyer og kommer fra dybt brændte amerikanske egetræsfade, brugt til bourbon.
"Et fantastisk eksempel på kongen af malt-whiskyer! Og det faktum, at 'gammelt' ikke altid er 'bedre'." - Charles MAcLean
Denne Talisker har en detaljeret naturlig styrke. Den er afrundet, har en lang smag og er integreret og præcist afbalanceret hele vejen igennem med en sød og ung selvsikkerhed.
Nyd den, som den er, for at værdsætte alle de fine detaljer, styrken og det unge udtryk, som kendetegner denne Talisker-whisky. Tilsæt en smule vand for at få en silkeagtig, integreret oplevelse.

DESTILLERINGSÅR: 2009 Flasket 2018
Fade: Dybtbrændte amerikanske egetræsfade, brugt til bourbon

Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 59,4 %
Indhold 70 cl
Alder 8 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Talisker 8 års 59,4 % Single malt, Limited release 2018
Din bedømmelse