Stony creek Pinot Noir

Elegant, frugtfyldt i lækker balance for en klassisk Pinot Noir, hvor der kun er let fylde men meget bærsmag der harmoner fantastisk sammen med krydderierne, et godt valg til lyse retter gerne med krydderi.
På lager
SKU
520372
79,75 kr
  • Køb 6 for 60,00 kr pr styk og spar 25%
Duft: Masser af røde bær og elegante toner af blomster.

Smag: Frugtfyldt og flot balanceret. Her kommer noterne fra duften igen, i flot balance mellem syre og sødme.

Stony Creek Pinot Noir server til: God bøf, bløde oste eller en vellavet pastaret.

Serverings temperatur: 16–18°C.

Vinen:
Er fremstillet på den samme drue som anvendes i de elskede og verdenskendte bourgognevine, nemlig Pinot Noir. Denne druetype befinder sig særdeles godt i King Valleys optimale klima. Duerne til Stony Creek Pinot Noir er nøje udvalgt af vinmageren i Australien og er høstet ved optimal modenhed. Når druerne ankommer til vineriet gennemgår de en lang udblødning for at øge farven og kompleksiteten i vinen. Herefter gæres mosten i rustfrie ståltanke ved kontrollerede temperaturer for at bevare druernes friske frugt og typicitet i den endelige vin.

Vinhuset:
King Valley, der strækker sig over 1800 ha, ligger i den nordøstlige del af delstaten Victoria i Australien, smukt omgivet af de australske alper. I King Valley er der blevet dyrket vin siden slutningen af 1800-tallet. I 1970 blev de første større etablerede vinfirmaer kendt, og siden har det kun taget fart. I dag er der i området mere end 70 vinerier, der alle leverer vine af særdeles høj kvalitet.

I den nordlige del af King Valley, hvorfra druerne til denne vin stammer, er klimaet præget af sommerens intense varme og vinterens kølige vinde. De fleste vinmarker ligger på områdets mange bakker og vender primært mod nord eller nordøst for at opnå optimal solpåvirkning. Jordbunden i King Valley er præget af store forskelle, men et gennemgående lag af ler, god dræning og frodig jord er gældende for hele dalen. Regnfaldet er moderat og er sammen med de vekslende temperaturer og store temperaturforskelle mellem nat og dag gennem hele året med til at sikre druer, der har haft optimale forhold i deres modning og som dermed danner et ideelt grundlag for den endelige vin.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Noir
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Stony creek Pinot Noir
Din bedømmelse