Stony Creek Chardonnay

Masser af dybde, kompleksitet og fylde til fiske retter og salater. Citrus og friskslået græs blander sig med noter fra tropiske frugter og gør den egnet til mad og som en god aperitif.
På lager
SKU
620379
79,75 kr
Duft: Her møder man fine toner af citrus, friskslået græs og tropiske frugter som fersken.

Smag: Her opleves vinen fyldig og koncentreret, noterne fra duften går igen, og man fornemmer de mange solskinstimer, druerne nyder godt af i Australiens varme. Her er en vin med masser af fylde og en flot blød balance i eftersmagen.

En oplagt ledsager til fiskeretter og salater med fjerkræ.

Serveres ved 8–10°C.

Vinen:
Stony Creek Chardonnay er fremstillet 100% på Chardonnay druer. Druerne er høstet ved optimal modenhed og byder derfor på masser af saft og kraft. Ved ankomst til vineriet gennemgår druerne en lang gæring for at trække intensitet og kraft ud af druerne. Efter endt gæring er vinen lagret for at fremelske en frugtfyldt og kompleks vin.

Vinhuset:
Padthaway er beliggende i South Australia, på vejen fra Adelaide til Melbourne. Dette område er først blevet plantet til i 1960'erne med høj fokus på kvalitet, hvilket har ført til, at nogle af Australiens bedste vine kommer fra denne kystnære region. Området er nabo til Coonawarra og i 1940 fandt man ud af, at Padthaways klima og jordbund minder meget om naboens. Derfor minder vinene her også meget om deres. Jordbunden er mest kendt for sit store indhold af limsten, der giver en god dræning i overfladen og holder godt på de få vandressourcer, der er i undergrunden. I området fremstilles vine på mange forskellige druer, hvoraf Shiraz er den foretrukne til rødvinene, og Chardonnay lægger ryg til de bedste hvidvine.
Specifikationer
Årgang 2016
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Stony Creek Chardonnay
Din bedømmelse