Steenberg Nebbiolo 2009 14,5 %

Medium fylde med modne bær og tæmmet tanniner og lang intens eftersmag.
På lager
SKU
1330
219,75 kr
Duft: Meget stor åben bouquet af røde kirsebær, blommer og lædernoter fra fadlagringen.

Smag: Medium fyldig med meget stor finesse og intensitet. Tanninen er present, men meget moden i sit udtryk, og leder til en blød afstemt eftersmag.

Server til: Passer bredt til kødretter, men går virkelig godt sammen med svamperetter.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Nebbiolo-druerne til denne rødvin er høstet i hånden fra 14 år gamle vinstokke i Constantia dalen i Sydafrika. Her plejes de efter de bedste forskrifter, og når druerne kommer til vineriet, gæres de i ståltanke i 10 dage for at udtrække farve og ekstrakt fra skallerne. Derefter gennemgår vinen malolaktisk gæring på nye egetræsfade, inden den lagres i 12 måneder på 225 liters franske egetræsfade.

Vin huset:
Steenberg er det ældste vinhus i maleriske Constantia Valley, som anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. Firmaet blev grundlagt i 1682, og startede vindyrkning i 1695. Jorderne blev oprindelig givet til den navnkundige enke, Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck.


Vinmarkerne er anlagt på sydøst-vendte skråninger mod det kølige Atlanterhav. Det milde klima med kølige vinde fra havet, den sikre vinterregn og solen giver de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Regnen, som falder i løbet af vinteren, gør at kunstvanding i Constantia Valley kun benyttes sparsomt i særligt tørre perioder.
Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Nebbiolo
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Steenberg Nebbiolo 2009 14,5 %
Din bedømmelse