Springbank Local Barley 9 års 57,7 %

Lækker kompleks med anelse af røg og masser af frugt med noter af honning, vanilje og bær som går igen i smagen og folder sig ud sammen med nectarin med lidt gær og urter som slutter med lidt røg i baggrunden.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
3562
999,75 kr

Duft: Den let gyldne giver en frugt rig og frisk duft med noter af honning, vanilje, bær og indtryk af havet.


Smag:Levende smag med nectarin, honning, vanilje, gær, og lidt urtet indtryk. Meget kompleks med en smule røg helt bagerst.


Serien ”Local Barley” fra Springbank har sin oprindelse tilbage i 1960’erne, hvor en række whiskies blev produceret på lokalt dyrket byg. Fadene, som blev tappet mellem 1990 og 2001, blev kæmpe hits blandt whisky nørder og de oprindelige Local Barleys er i dag nogle af de absolut største kult whisky. Efter cirka 15 års dvale har Springbank bragt serien tilbage, med 5 planlagte aftapninger over 5 år.
Dette er 4. aftapning i serien. Lavet på på byg af typen "Optic Barley" fra High Cattadele Farm. Årgangen er 2009 og er flasket i oktober 2018 og har ligget på 80% bourbon fade samt 20% sherry fade. Abv er på 57,7% og der er produceret 9700 flasker i denne årgang.


Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whisky nørders yndlings destilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Specifikationer
Alkohol i procent 57,7 %
Indhold 70 cl
Alder 9 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Springbank Local Barley 9 års 57,7 %
Din bedømmelse