Springbank 15 års Single malt 46 %

Sammensat af whisky fra sherry fade som har givet let røg noter med lækker modspil af mørk frugt og krydderier. Et godt glas med cremet fylde med ristede mandler og vanilje. Prøv med og uden vand og smag forskellen på en lukket og åbent whisky.

På lager
SKU
157005
699,75 kr

Duft: Mørk chokolade, sukker, julekager, tovværk der blander sig med ristede mandler og brændt eg.


Smag: Cremet med rosinbrød, figner, vanilje, paranødder og små strejf af røg. Prøv både med og uden et par dråber vand, og se hvad der passer dig bedst..


Springbank 15 Years single malt whisky fra håndværks destilleriet Springbank i Campbeltown. Den er sammensat af whisky overvejende fra sherryfade, hvilket giver de lette røg noter et fint modspil af mørk frugt og jule krydderier. Springbank 15 Years er tappet ved 46% alkohol, og i typisk Springbank-stil er den hverken tilsat karamelfarvestof eller kølefiltreret. Whisky huset: Springbank producerer 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørve røg. Røg niveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdig maltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørve røg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørve røg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripel destilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn. Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 15 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Springbank 15 års Single malt 46 %
Din bedømmelse