Calvados XO Beneroy

Lækker intens med noter af bagte æbler med nødder og smør der blander sig med varme krydderier og noter af vanilje, citrus og kanel. Nydes til kaffen eller prøv at hælde den over is til en lækker dessert.
På lager
SKU
69558
379,75 kr
Duft: Her møder man af noter af flødekarameller, citrus og varme krydderier.

Smag: Intens og kompleks med noter af bagte æbler, smør, nødder, diskrete noter af egetræ, lidt kanel og krydderier. En lang og vedvarende eftersmag vidner om komplet balance og høj kvalitet.

Nydes i stille stund eller brug Berneroy Calvados XO over is.

Serverings temperatur: 15-25°C

Calvados:
Æblerne til Berneroys Calvados høstes som regel fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten. Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost. Efterfølgende gæres æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skral. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol.

For at fremhæve ciderens livlige karakter og få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobberkedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræs fade i minimum 2 år. Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræsfade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt. I sin tid på fad udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados XO er den ældste i rækken af Calvados fra Berneroy og er efter reglerne for XO lagret samlet 6 år på egetræsfade, før den er frigivet til salg.

Om Producenten
I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne.

Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes på Normandiets frodige grønne marker.
Specifikationer
Alkohol i procent 40 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Calvados XO Beneroy
Din bedømmelse