Calvados Berneroy Fine

Calvados med intensitet og varme noter af friske æbler, lidt vanilje og lakrids.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
69534
199,75 kr
Duft: Aromaer vælter op af glasset med friske grønne æbler og masser af intensitet.

Smag: Æbler går igen fra duften og blander sig med noter af smør, vanilje og en anelse af lidt lakrids.
Varm og imødekommende, klassisk Calvados der er oplagt glas kaffen med en isterning i.
Kan bruges til et stort udvalg af cocktails.

Serverings temperatur: 15-25°C

Calvados fine:
Æblerne til Berneroys Calvados høstes, når de er perfekt modne, fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten. Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost. Efterfølgende gæres æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skral. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol.

For at fremhæve ciderens livlige karakter og få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobber kedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræs fade i minimum 2 år. Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræs fade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt. Tiden på fad gør at den udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados Fine er den yngste i serien af Calvados fra Berneroy og har således lagret samlet 2 år på egetræs fade før den er frigivet til salg.

Berneroy:
I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne.

Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes på Normandiets frodige grønne marker.
Specifikationer
Alkohol i procent 40 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Calvados Berneroy Fine
Din bedømmelse