Spey Fumare 46 % Matured using Peated Barley Limited Release

Super køb af røget whisky fra Speyside distilleri, Markant i duften af medicin og tørv hvor tjære blander sig med toner af salt og havluft, hvor den i smagen vender sig til lidt sødme med saltet toner.
På lager
SKU
11518
474,75 kr
Duft: Her fornemmes en markant medicinsk tone, samt tørv og tjære kombineret med både lyse og friske maritime toner af salt, havluft, jod og tang.

Smag: Dem folder sig ud med sødme og en lille let saltet tone.

Eftersmag:Der kommer flere koncentrerede aromaer af røg, sød basilikum og i slutningen kommer der igen nogle dejlige medicinske toner.

Det er en whisky, som man nemt ville kunne vurdere værende en Islay malt, selvom den har en lidt lettere krop end de flest Islay malts. Et super-køb!

Denne aftapning er den første aftapning af en røget whisky fra Speyside Distillery. På destilleriet produceres der årligt kun en meget lille andel røget whisky, som lagres på amerikanske bourbon barrels. Der er kun produceret i alt 18.000 flasker af denne aftapning, som hverken er kuldebehandlet, filtreret eller karamelliseret.

En mands drøm, tidligere ubådskaptajn George Christie købte i 1956 et lille stykke jord i Drumguish ved Kingussie i den sydlige ende af Speyside, hvor han ville opføre et lille destilleri, der gik 4 år inden han fik påbegyndt byggeriet og yderligere 25 år inden den var færdig bygget. Det var starten på destilleri SPEY,
I dag ejes det af Harvey s of Edinburg og står som et af Skotlands smukkeste og mest romantiske destilleri.

Der er kun et destilleringskedel så den årlige produktion er kun på 600.000 liter.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Spey Fumare 46 % Matured using Peated Barley Limited Release
Din bedømmelse