Spey 18 Års Single malt Limited Release 46 %

Gyldne dråber fra 18 års gamle Sherry butts fra Spey, de gyldne dråber har toner af frisklavet frugtsalat med nødder og mørke tørrede frugter i lækker balance, Et godt dram der bare skal smages.
På lager
SKU
904581
999,75 kr
Fra udvalgte Sherry fade der blev fyldt i 1998, der er kun 1.500 flasker af denne aftapning

Duft: dejlige toner af en frisklavet frugtsalat med valnødder, flødeskum og masser af mørke tørrede frugter, der nærmest eksploderer på tungen.

Smagen: Der kommer toner af hjemmelavet fudge samt æbler og pære og virker lækker sød med balanceret bitter mørk chokolade .

Eftersmagen: er lang og efterlader et klart indtryk af, at man nok hellere må skænke en dram mere.

Etableringen af destilleriet Speyside skyldes primært en enkelt mands drøm og ihærdige indsats. Det var den tidligere ubåds kaptajn George Christie, som drømte om at opføre et lille smukt ”håndværks-destilleri”, og derfor købte han i 1956 et lille stykke land i Drumguish ved Kingussie i den sydligste ende af Speyside. Der kom imidlertid til at gå fire år, inden byggeriet blev påbegyndt, og yderligere 25 år inden det var færdigbygget og så lige yderlige tre år inden der kom produktion. Allerede inden destilleriet stod færdig i 1987, havde George Christie desværre måttet sælge hele herligheden, men han var en hyppig gæst på destilleriet lige indtil hans død i 2012.
I dag ejes destilleriet af ”Harvey’s of Edinburgh”, og det står som et af Skotlands smukkeste og mest romantiske destillerier. Det er kun udrustet med et enkelt sæt destillerings kedler, og den maksimale årlige produktions kapacitet er derfor begrænset til omkring 600.000 liter.

Spiritusfirmaet Harvey’s har en meget lang og fascinerende historie. Firmaet blev etableret helt tilbage i 1770 af brødrene John og Robert Harvey, og firmaet har tidligere været ansvarlig for både opførelse og drift af flere skotske destillerier, eksempelvis Bruichladdich på Islay. Også whiskymærket SPEY har en lang historie, da dette mærke blev udviklet af Harvey’s helt tilbage i 1800-tallet. I mange år har familien opkøbt maltwhisky til mærket på skiftende destillerier, bl.a. på Speyside Distillery igennem de seneste årtier. Efter opkøbet af destilleriet i 2012 er mærke og destilleri nu samlet i en enhed.
I mange år har SPEY været et betydeligt whisky mærke i østen, bl.a. i Taiwan hvor det i dag er den 3. bedst sælgende malt whisky. I Europa har SPEY været en godt skjult hemmelighed, som imidlertid nu er afsløret, og i de kommende år vil whiskyen fra Speyside Distilleres helt sikkert vinde mange whiskyfans hjerter i Europa, hvor Harvey’s nu for alvor er begyndt at udbrede kendskabet til whiskyen.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 18 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Spey 18 Års Single malt Limited Release 46 %
Din bedømmelse