Sherry Oloroso seco Ochavico medium sød Garvey

Oloroso er en Sherry i den mere søde og intense ende af de forskellige slags. Oloroso sherry kan anvendes til en bred vifte af forskellige retter. Kan serveres til kraftfuld svampe- eller oksekødssuppe, desserter og til et glas i utide.
På lager
SKU
617154
109,75 kr
Oloroso medium sweet Garvey har en stor duft af figner, ristede nødder og modne æbler.

Smag: Kraftfuld og med høj intensitet med noter af tørret frugt blandet med et krydret element fra den lange fadlagring.

God til: Aperitif serveret sammen med en skål mandler og oliven. Kraftfuld suppe eller lettere desserter med nødder.

Serverings temperatur: 10-12°C

Sherry:
Olosoro Sherry er en udgave der er lagret i længere tid få fad for at få en større oxidering og dybere smags kompleksitet.
Sherry fremstilles af druer som høstes i Jerez-distriktet i Spanien. Efter den alkoholiske gæring bliver der tilført alkohol og styrken på vinen kommer op. Som udgangspunkt er al Sherry tørt, men bliver tilsat sødme.

Som udgangs punkt når man køber sherry kan man vælge mellem:
Fino: Knastør og god ledsager til tapas.
Amontillado: God som aperitif eller lyst kød
Oloroso: Fyldig version med let sødme og god til suppe.
Cream: Blød og fyldig ledsager til desserter.

Sherry huset:
Sherry kommer fra den sydlige del af Spanien, i området der rettelig hedder Jerez. Her fremstilles en af verdens største og mest komplekse vine, Sherry. Størstedelen fremstilles på den relativt neutrale Palomino drue, hvor det meste af smagskompleksiteten kommer fra de unikke lagrings metoder der bruges til at fremstille de forskellige typer af Sherry.

Garvey er et af de ældste huse i området, grundlagt helt tilbage i 1780 af William Garvey, en irsk aristokrat. Han fik hurtigt Garvey til at være en af de førende producenter i området og trods skiftende ejerskab er Garvey stadig en af de førende bodegaer i området.
Specifikationer
Alkohol i procent 19 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sherry Oloroso seco Ochavico medium sød Garvey
Din bedømmelse