Sherry Dry Garvey Amontillado Tio Guillermo

Medium tør med tørret frugt og orange skaller i flot balance med et let oxideret præg, er velegnet Tapas retter, tørret skinke og en godt glas til ristede mandler.
På lager
SKU
301169
109,75 kr
Amontillado Garvey sherry har en dejlig duft af rosiner, kandiseret orange og lidt tørret frugt.

Smag: Medium fyldig og tør med god intensitet, hvor smagen af tørret frugt og orange skaller kommer frem..

God til: Nødde kager og desserter, supper og tapas.

Serverings temperatur: 8-10°C

Som udgangs punkt når man køber sherry kan man vælge mellem:
Fino: Knastør og god ledsager til tapas.
Amontillado: God som aperitif eller lyst kød
Oloroso: Fyldig version med let sødme og god til suppe.
Cream: Blød og fyldig ledsager til desserter.

Sherry:
Amontillado Sherry er en Sherry oprindeligt fremstillet som en Fino, hvor flor laget på toppen er gået itu og dermed tilladt en oxidering af produktet. Dette giver Sherryen en større fylde og mere kompleksitet. Denne Amontillado Sherry er fremstillet af Palomino og lagret hos Garvey i Jerez distriktet.

Sherry fremstilles af druer som høstes i Jerez-distriktet i Spanien. Efter den alkoholiske gæring bliver der tilført alkohol og styrken på vinen kommer op. Som udgangspunkt er al Sherry tørt, men bliver sidenhed tilsat sødme.

Sherry huset:
Sherry kommer fra den sydlige del af Spanien, i området der rettelig hedder Jerez. Her fremstilles en af verdens største og mest komplekse vine, Sherry. Størstedelen fremstilles på den relativt neutrale Palomino drue, hvor det meste af smagskompleksiteten kommer fra de unikke lagringsmetoder der bruges til at fremstille de forskellige typer af Sherry.

Garvey er et af de ældste huse i området, grundlagt helt tilbage i 1780 af William Garvey, en irsk aristokrat. Han fik hurtigt Garvey til at være en af de førende producenter i området og trods skiftende ejerskab er Garvey stadig en af de førende bodegaer i området.
Specifikationer
Alkohol i procent 18,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sherry Dry Garvey Amontillado Tio Guillermo
Din bedømmelse