Sauternes Chateau Raspide

Flot eksempel på, hvordan svampen Botrytis Cinerea, er med til at skabe en sød dessertvin, Sauternes fra Château Raspide.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
303031
169,75 kr
Frugtrig og sød med en duft af abrikos og fersken blandes med noter af honning.

Smag: Her opleves vinen blød og fyldig med en behagelig frugtrig friskhed af eksotiske frugter som abrikos.

Serveres til: Aperitif med lidt foie gras eller til grillet kylling og svampe. Vinen er desuden perfekt til skimmeloste som f.eks. Roquefort, men kan også nydes til andre desserter som f.eks. æbletærte.

Serverings temperatur: 10-12°C

Vinen:
Chateau Raspide Sauternes er lavet på 98% Semillon- og 2% Sauvignon-druer. Vinstokkene vokser i stenet og lerholdig jord og har en gennemsnitsalder på 40 år. Når druerne er klar, plukkes de i hånden og transporteres til vineriet. Her vinificeres de på traditionel vis med gæring ved lav temperatur, efter mosten er faldet til ro.

Vin huset:
Château Raspide ligger i Barsac-kommunen, tæt ved Sauternes, 40 km syd for Bordeaux på den venstre bred af Garonnefloden. Ejendommen blev købt af den nuværende ejers bedstefar tidligt i det 20. århundrede.

Klimaet i Barsacområdet er yderst velegnet til at opnå den perfekte udvikling af Botrytis Cinerea-svampen, som er kendetegnet for vinene fra Barsac og Sauternes. Botrytis udtørrer druerne og giver en høj koncentration af sukker og smag i druerne. Barsac ligger, hvor Ciron- og Garonnefloden løber sammen. Klimaet her giver rigtig gode vækstbetingelser for svampen med den fugtige morgenluft og de varme, tørre eftermiddage, som udtørrer druerne gradvist uge efter uge.
Specifikationer
Årgang 2010
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sauternes Chateau Raspide
Din bedømmelse