Sauternes Carmes De Rieussec 2007 DBR (Lafite)

Elegant Sauternes med figner og friske abrikoser der smyger sig om tungen i en elegant balance med sødme og syre der er flot i balance. Brug den til aperitif eller til lækre søde desserter.
På lager
SKU
7109
399,75 kr
Duft af mandler, tørrede frugter og akacie blomster.

Smag: Livlig og frisk med intense noter af figner og frisk abrikos. En flot balance med sødme og syre giver en vin der strutter af kvalitet.

Slottet har i dag 90 hektar der er beplantet med 90% Semillon, 3% Muscadelle og 7% Sauvignon. Druerne til denne vin er høstet over 27 dage fra slutningen af september. I løbet af høsten går man igennem hver mark 7 gange og hver gang plukker man kun de druer, som er optimalt angrebet af Botrytis. 50% af mosten blev gæret i egetræsfade og 50%i ståltank. Efter gæring blev vinen lagret i franske egetræsfade, heraf 50% nye. Aftapningen skete i februar 2006 efter 16 måneder på fad. Resultatet er flydende nektar i den bedste klasse med et restsukkerindhold på 109 gr./ltr.

Vin huset:
Sauternes ligger ca. 50 km syd for Bordeaux by. Det helt specielle her i Sauternes distriktet er det mikroklima som kræves for at udvikle Botrytis Cinera, den ædle råddenskab. Det er nødvendigt, at druerne bliver kølet ned om natten og at der er tåge om formiddagen. Denne tåge sætter sig på druerne og tillader udviklingen af den ædle råddenskab. Tågen i Sauternes opstår fordi de to floder Garonne og Cirons løber sammen lige her. Den ene flod er varm og den anden kold, det udvikler tågen. Produktionen af Sauternes er meget kompliceret og stiller store krav til producenten. Når druerne modnes, angribes de af svampen Botrytis Cinera, som skaber ædel råddenskab, der udtørrer druerne og koncentrerer deres sukkerindhold til den rene nektar. Druerne høstes manuelt ad flere omgange og udbyttet er lavt. Det er ikke i alle årgange, at denne proces kan lykkes til fulde.

I det attende århundrede var Château Rieussec ejet af Carmes munkene, det er dem der lægger navn til denne pragtfulde 2.vin. Slottet blev solgt til privat ejendom i 1790 og i 1855 ved den store Bordeaux klassifikation var slottet ejet af familien Mayne. Her blev Château Rieussec klassificeret som 1er Grand Cru Classé 1855. Denne klassifikation har slottet levet flot op til siden. Dom. Barons de Rothschild (Lafite) købte Château Rieussec i 1984 og har siden investeret kraftigt i både marker og produktion.

Specifikationer
Årgang 2007
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sauternes Carmes De Rieussec 2007 DBR (Lafite)
Din bedømmelse