Sancerre Pinot Noir rød Domaine de la Villaudiere

Let og frugtrig rødvin fra Sancerre med modne mørke bær hvor solbær og brombær er med hele vejen og slutter af med modne tanniner på elegant vin.
På lager
SKU
9667
169,75 kr
Vinens farve er granatrød og har mørkerøde reflekser.

Duft: Herlig duft af modne mørke bær, som solbær og brombær.

Smag: Behagelig og elegant med sin let hed og frugtrigdom som følges med modne tanniner i eftersmagen.

Server til: Lyst kød, småt vildt eller ost.

Serverings temperatur 12-14°C.

Vinen:
Druerne vokser på vinstokke, der er 40 år gamle. I løbet af sommeren og efteråret tages der ofte prøver af druerne for at finde det helt rigtige tidspunkt til høsten. Efter endt høst foretages en nøje sortering, hvorefter druerne hældes direkte på tanke. Udblødningen tager et par dage og foretages ved lav temperatur. Druerne presses og gøres klar til den malolaktiske gæring. Druekvaset og druemosten ligger i et par måneder på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen stabiliseres og klares inden den tappes på flasker.

Vin huset:
Sancerredistriktet dækker et areal på 2.300 ha på venstre bred af Loireflodens øvre dal, nordøst for byen Bourges. Landsbyen Sancerre ligger som en ørnerede på højdedraget over floden med udsigt over vinmarkerne, der strækker sig gennem 14 kommuner. I denne del af Loiredalen er der fastlandsklima, som giver risiko for frost om foråret. De lægivende skove mod vest og floden er med til at mildne klimaet.

Domaine de la Villaudière ligger 5 km fra Sancerre og dækker et areal på 15 ha, hvor jordens sammensætning er meget skiftende og varierer mellem kalksten, ler, grus og flint. Domainets jorder er beplantet med 75% Sauvignon Blanc og de resterende 25% er beplantet med Pinot Noir til rødvins- og roséproduktionen.

Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Noir
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sancerre Pinot Noir rød Domaine de la Villaudiere
Din bedømmelse