Rutini Malbec, Mendoza Argentina

Vinmaker Mariano Di Paola har her lavet en kraftfuld vin sprængfyldt med frugtsmag af mørke bær og lang krydret eftersmag. Her er Malbec druen virkelig kommet til sin ret med de 12 måneder på egetræs fade.
På lager
SKU
1151
249,75 kr
Duft: Koncentreret duft af vilde bær blandes med komplekse dufte af tobak og vanilje.

Smag: I munden opleves en fyldig smag af mørke bær og en lang eftersmag med et strejf af sort peber.

Serveres til: Kraftige retter såsom en god bøf.

Serverings temperatur: 16-18ºC.

Vinen:
Rutini Colección Malbec består af 100% Malbec. Druerne dyrkes på Rutinis marker i La Consulta og i Tupungato med kontrolleret vanding og ingen brug af gødning. Klimaet i Tupungato er om dagen solrigt og tørt og giver dermed perfekt modning af druerne. Nætterne er kolde og sammen med den kontrollerede vanding giver det en god balance mellem sukker og syre i druerne. Klimaet i La Consulta er koldere, da det ligger længere mod syd. Druerne er modne i slutningen af april, når temperaturen er lavere. Resultatet er druer, der giver meget intense vine. De høstes i hånden, når de har opnået perfekt modenhed og køres straks til vineriet.

Efter endt malolaktisk gæring lagres vinen på 80% nye franske egetræsfade og 20% nye amerikanske egetræsfade i 12 måneder. Lagringen på nye fade giver vine, der er velegnede til aldring.

Vin huset:
Familien Rutinis vinmagertradition startede tidligt i det 19. århundrede i Le Marche i Italien, da Francisco Rutini lavede vin til indbyggerne i sin hjemby, Ascoli Piceno. Hans eneste søn Felipe Rutini immigrerede til Argentina, hvor han plantede sine første vinstokke i Coquimbito, Maipú i Mendoza-provinsen.

Siden grundlæggelsen i 1885 er Rutini Wines blevet anerkendt for sine vines ekstraordinære kvalitet og karakter. I dag har Rutini Wines vinmarker, der ligger i forskellige områder af Mendozaregionen. Vinmarkernes forskellige placering gør det muligt for Rutini Wines at dyrke de enkelte druetyper i det område, der giver hver druetype de mest optimale vækstbetingelser.

De oprindelige bygninger fra 1885, som ligger i Maipú, blev gennemrenoveret i 1990’erne og fik installeret helt ny teknologi. Den oprindelige arkitektur er dog bevaret. I oktober 2008 udvidede Rutini Wines og byggede et nyt vineri i Uco Valley, Mendoza. Allerede i marts 2009 stod vineriet klar til at modtage den første høst.

Hos Rutini Wines fokuseres der på at opnå de bedste druer ved at holde udbyttet lavt, udføre beskæring af vinstokkene og ved at høste druerne i hånden. Fordi der holdes nøje øje med alle detaljer, er folkene hos Rutini Wines i stand til at høste druerne på det helt rigtige tidspunkt.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Malbec
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rutini Malbec, Mendoza Argentina
Din bedømmelse