Cabernet Sauvignon - Malbec Rutini Argentina

Lækker frugtrig og fyldig i duft og smag med moden frugt og rig på krydderier som vanilje og chokolade efter fadlagringen med en lang behagelig eftersmag. En vin der står sig godt til rødt kød.
På lager
SKU
1663
169,75 kr
Duft: Fyldig og frugtrig med aromaer af kirsebær, marmelade og blommer.

Smag: Her kombineres moden frugt med rige krydderier som vanilje og chokolade fra tiden på egetræs fade. Eftersmagen er lang og vedholdende med silkebløde tanniner.

God til: Kalvesteg eller rødt kød.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Rutini består af 50% Cabernet Sauvignon og 50% Malbec. Cabernet Sauvignon-druerne dyrkes i Tupungato og Malbec-druerne dyrkes i La Consulta. Både klima og jordbunds forhold er forskellige i Tupungato og La Consulta og skaber herved de bedste betingelser for hver drue, som høstes når de er optimalt modne.

Efter malolaktisk gæring lagres vinen på 50% nye franske egetræsfade og 50% nye amerikanske egetræsfade i 12 måneder. Lagringen på nye fade giver vine, der er beregnet til aldring.

Vinhuset:
Familien Rutinis vinmagertradition startede tidligt i det 19. århundrede i Le Marche i Italien, da Francisco Rutini lavede vin til indbyggerne i hjembyen, Ascoli Piceno. Hans eneste søn Felipe Rutini immigrerede til Argentina, hvor han plantede sine første vinstokke i Coquimbito, Maipú i Mendoza-provinsen.

Siden grundlæggelsen i 1885 er Rutini Wines blevet anerkendt for vine af ekstraordinær høj kvalitet og karakter. I dag har Rutini Wines vinmarker i flere områder af Mendozaregionen. Vinmarkernes forskellige placering gør det muligt at dyrke de enkelte druetyper i det område, hvor hver druetype har de mest optimale vækstbetingelser.

Rutinis bygninger ligger i Maipú og blev gennemrenoveret med helt ny teknologi i 1990’erne med stor respekt for bygningernes oprindelige arkitektur fra 1885.

I oktober 2008 udvidede Rutini Wines og byggede et nyt vineri i Uco Valley, Mendoza, som stod klar i marts 2009 til at modtage den første høst.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Malbec
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cabernet Sauvignon - Malbec Rutini Argentina
Din bedømmelse