Rom Plantation O.F.T.D. Overproof 69 % Old Fashioned Traditional Dark

Kraftig rom hvor alkoholen viser sin styre med ristet kokos, brun farin, vanilje og modne bananer i duften og meget går igen i smagen sammen med mørk chokolade og alkoholen opleves fuld ud i munden.
Kan drikkes rent eller er godt til tiki-cocktails som Zombies, mai tais, Cocktails med god smag.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
530493
349,75 kr
Duft: Ristet kokos, brun farin, vanilje og modne bananer.

Smags: Kraftig rom med smag af kokos, melasse og chokolade hvor man oplever alkohol % i munden.

Kan drikkes rent eller er godt til tiki-cocktails som Zombies, mai tais, Cocktails med god smag.

O.F.T.D. står for ”Old Fashioned Traditional Dark” - selvom nogen har foreslået den alternative fortolkning, ”Oh Fuck, That’s Delicious”. Den er et moderne take på en gammeldags overproof-rom, og for at lave den helt rigtige blanding måtte Alexandre Gabriel hverve nogle af spiritus branchens mest garvede rom nørder. I panelet sad blandt andre tiki-eksperterne Jeff Berry og Martin Cate og cocktail historiker David Wondrich og den endelige blanding blev sammensat af rom fra Jamaica, Guyana og Barbados til mørk mahogni farve..

Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spiritus landskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er, en urokkelig dedikation til kvalitet.

Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter.

Foretagendet har bredt sig langt ud over Frankrigs landegrænser, i dag er Ferrand mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation. Alexandre opkøber rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I deres rom serie er der rom for begynderen og kenderen.
Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu deres egen romproduktion helt fra bunden.
Specifikationer
Alkohol i procent 69 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rom Plantation O.F.T.D. Overproof 69 % Old Fashioned Traditional Dark
Din bedømmelse