Chianti Classico Gran selezione Riserva di Fizzano Rocca delle Macia

Elegant vin med vildt mange aromaer, vin man bare nyder med denne bouquet af duft og smags noter der spændende vildt. Vin der kan nydes nu til oksekød og vildt men så sandelig også kan gemmes, da den bliver endnu bedre med årene. Et godt glas man kun giver til nydere.

Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
914008
299,75 kr
Duft: Intens med hints af vilde bær og en velbalanceret krydret duft.

Smag: Rund og behagelig med modne røde bærnoter og en lang vedholdende eftersmag.

Vinen har lagrings potentiale og er med sine vidtspændende aromaer en perfekt ledsager til f.eks. rødt kød, en god steg eller vildt.

Serverings temperatur: 18-20°C.

Vinen:
Vinen er lavet på 95% Sangiovese-druer og 5% Merlot-druer. Druerne dyrkes på vingården Fizzano, som Rocca delle Macìe købte i 1984. Vingården er fra det 11. århundrede og har 61 ha marker, hvoraf de 35 ha bruges til dyrkning af vindruer. Her dyrkes Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinmarkerne ligger på sydvestvendte skråninger. Denne beliggenhed er ideel mht. sol og vind i det rigtige forhold, som netop fremmer en langsom, men sikker modning af druerne. Disse gaver fra naturen fuldendes af vineriets konstante helligelse til at forbedre dyrkningen af jorden og at få det bedste ud af samspillet med naturen.

Druerne høstes i hånden, og der bruges de nyeste temperaturkontrollerede gæringsteknikker, som er med til at bevare den intense røde farve og aromaen fra druerne. Efter gæring ligger det meste af vinen på 35 hl franske egetræsfade, mens en lille del af vinen ligger på 225 liters fade. Efter blanding, hviler vinen på flaske et år, inden den frigives til salg.

Vin huset:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm og erhvervede ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien seks gårde med mere end 600 hektar i det toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Familien har altid haft fokus på kvalitet og dyrker markerne efter principperne for bæredygtigt landbrug.
Specifikationer
Årgang 2011
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Merlot, Sangiovese
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chianti Classico Gran selezione Riserva di Fizzano Rocca delle Macia
Din bedømmelse