Rinero Rosso Veneto Desmonta

Vin som en Ripasso men fremstillet på Merlot-druen, vin med moden frugtkarakter og krydderier der er vel afbalanceret sammen med tanninerne. Et godt glas til de mange danske retter.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
5809
99,75 kr
Duft: Bouquet af røde kirsebær og modne blommer.

Smag: Fyldig med smag af moden frugt med lidt krydderi, lækker vin i Ripasso stilen bare på Merlot druen.
Tanninerne er flot integreret, og er med til at give god længde i eftersmagen.

Server til: Mellem kraftige kødretter og milde oste.

Serverings temperatur: 16-18ºC.


Området:
Arcole distriktet er beliggende i Veneto provinsen, hvor vi også finder Valpolicella distriktet med deres Amarone. Arcole dækker 300 km2, hvor jordbunden er meget sandet, og giver god dræning. Området får vand fra Adige floden, der løber gennem distriktet. Det er et meget moderne område, der først fik sin DOC i 2000, men der er vidnesbyrd om vinproduktion, der går 2000 år tilbage i tiden. Klimaet i området er kontinentalt med varme somre og fugtige vintre. Stabiliteten i klimaet er med til, at sikre en høj kvalitet i vinen hvert år. Området er beplantet med en bred vifte af lokale og internationale druesorter.

Bixio-familien er 5. generations vinmagere. I Arcole området ejer de Azienda Agricole Desmontà. Familien har altid været meget innovative, og var de første til at lancere en Merlot Arcole Riserva DOC. Seneste skud på udviklingsstammen er Nero dArcole DOC, der fremstilles på områdets klassiske appassimento metode. Den samme metode som bruges til fremstilling af Amarone, hvor druerne tørres inden presning. Vingården er beliggende i dalen med 30 hektar vindruemarker.

Vinen:
Rinero fremstilles af Merlot tilsat ca. 20% Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra Desmontàs egne marker i Veneto distriktet. Efter en traditionel vinfremstilling pumpes vinen over på resterne af Nero dArcole vinen, som fremstilles af tørrede druer på samme måde som en Amarone. Dette giver vinen en ekstra nuance med mere dybde og intensitet. Ganske som vi også ser Ripasso få smag og karakter af Amarone vinen i nabodistriktet. Efter denne ekstra proces lagres vinen i 4 måneder på egetræsfade inden aftapning.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14,00
Indhold 75 cl
Druer Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rinero Rosso Veneto Desmonta
Din bedømmelse