PX Pedro Ximenz 1927 Alvera Solera Spanien Montilla-Moriles

Alvera Solera 1927, 100 % Pedro Ximenz er en sød vin fremstillet på druen Pedro Ximenz som er noget af sødeste der kan fremstilles. Denne er sød og fyldig med intense dufte af svesker og chokolade. Lækker intens i smagen med tæt frugt og lang dyb eftersmag med sødmen i flot balance. som kan nydes som aperitif eller utale af desserter.

Server til: Desserter, frugter og kager eller hæld den hen over isen som vil får en fantastisk smag. Kan også bruges til et stor udvalg af blåskilleoste.

Serverings temperatur: 8-10°C
På lager
SKU
803377
219,75 kr
Pedro Zimenz Sorela 1927 er sød og fyldig med duft af svesker og chokolade, intens i smagen af tæt frugt og sødme.
Server til: Desserter, frugter og kager eller hæld den hen over isen som vil får en fantastisk smag. Kan også bruges til et stor udvalg af blåskilleoste.

Serverings temperatur: 8-10°C

Pedro Ximenz: Fremstillet på den bedste drue i området. Druerne høstes ved en høj grad af modenhed, hvorefter de placeres på måtter i solen for at tørre ind til rosiner. Denne tørring giver et meget højt sukker indhold i forhold til væske, derfor den højere alkoholstyrke og sødmegrad. Efter den forsigtige presning tilføres mosten en mængde alkohol for at stoppe gæringen og bibeholde sødmen i vinen. Herefter overføres vinen til det såkaldte Solera og Criadera-systemet, som er et specielt, men egentlig meget simpelt modnings system; flere rækker af fade placeres ovenpå hinanden. Der er gennemløb mellem de enkelte rækker af fade. Vinen fyldes på de øverste fade, medens den tappes fra det nederste fad. På denne måde er der altid en smule af den ældste årgang i den endelige aftapning. Alvear Pedro Ximenez 1927 er således startet i 1927, og vinen indeholder derfor en lille del Pedro Ximenez fra 1927. Dette skaber en høj grad af stabilitet og kompleksitet i vinen.

Alvear er beliggende i Montilles-Moriles distriktet i det sydlige Spanien. Alvear er et familiefirma, der i dag drives af ottende generation. Alle generationer har bidraget med deres tids fornemmeste teknikker og i dag høster man frugten af mange års flot arbejde. Vi befinder os i Andalusien, en region, der er stolte over både deres tyre, heste og landbrugsprodukter. Begrebet Tapas stammer fra netop dette område og var oprindeligt blot en skive tørret skinke, der lå ovenpå vinglasset for at holde på den fortryllende bouquet fra vinen. Nu er Tapas udviklet til perfektion med utallige varianter.
Klimaet er præget af en overgang fra middelhavsklima til fastlandsklima med korte kolde vintre og lange meget varme somre. Et perfekt klima til udvikling af Pedro Ximene
Specifikationer
Alkohol i procent 16 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:PX Pedro Ximenz 1927 Alvera Solera Spanien Montilla-Moriles
Din bedømmelse