Prosecco DOC, Castello 4357 Brut Fabiano

God boblevin med livlig mousse og let sødme som passer perfekt til bare at nyde eller som en god starter før grillen eller som lækker boblevin til forretter. Prosecco er meget velegnet i især gin cocktail.
På lager
SKU
50120
109,75 kr
Duft: Smag og duft forenes i en delikat frugtrig duft med et væld af gule frugter, friske æbler, pærer og en snert af blomster.

Smag: Her opleves vinen frisk, livlig og fløjlsblød med duft nuancerne og et vedholdende og flot balanceret eftersmag.

Prosecco er et oplagt valg som aperitif, til lette fiskeretter eller til en frugtdessert.

Serverings temperatur: 8 – 10 C

Prosecco
Vinstokkene gror i en jordbund præget af ler, mudder og småsten, og det sikrer god dræning til stokkene og dermed druer med masser af intensitet og karakter. Druerne høstes relativt tidligt i deres modningsproces for at sikre et højt syreindhold og masser af friskhed i den endelige vin. Ved ankomst til vineriet presses druerne let og udblødes ved lave temperaturer, hvorefter den første gæring gennemføres for at skabe en base. Herefter gennemgår vinen en anden-gæring i tanke under tryk for at skabe vinens elegante bobler.

Fabiano og området:
Familien Fabiano har været i vinbranchen siden 1912 og har løbende udvidet forretningen. I 1968 flyttede de deres aktiviteter til det nuværende hovedkvarter, der ligger mellem Verona og Gardasøen. Herfra styres familiens aktiviteter i de enkelte vinområder i regionen. I dag står Nicola Fabiano i spidsen, og selv samme mand er med i fremstillingen af vinene. Fabiano holder sig til den klassiske stil med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der blevet eksperimenteret mere med brugen af små fade, som bidrager til at give mere sødme og koncentration i vinene.

”Castello” er navnet på et af de distrikter, hvor en del af Venedigs historiske centrum ligger, og 4357 er nummeret på den gade, hvor grundlæggeren Francesco Fabiano startede sin første vinbutik. Sestiere Castello 4357 er således dedikeret til Venedig, hvor det hele startede for mere end 100 år siden.
Specifikationer
Alkohol i procent 11 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Prosecco DOC, Castello 4357 Brut Fabiano
Din bedømmelse