Pouilly Fume La Charmette Benoit Chauveau

Super balance mellem flotte hvide blomster og grønne frugter. La Charmette er dyrket på kalkholdig jord så der er lækre mineralske toner med lidt fedme og citrus der dukker frem. Et godt valg til hummer eller andre skaldyr.
På lager
SKU
990011
159,75 kr
Duft: Fra den kalkholdige jord opleves mineralsk toner med lidt fedme og citrus.

Smag: Medium fyldig med godt bid og rensende syre med super balance mellem flotte hvide blomster og grønne frugter.

Server til: Godt af en hummer eller andre skaldyr og fremragende ledsager til tørre modne oste.

Serverings temperatur 8-10ºC.

Vinen:
Sauvignon Blanc druerne er høstet i slutningen af september. Druerne bliver presset i en pneumatisk presse og får derefter lov til at hvile i 48 timer inden den alkoholiske gæring sætttes i gang. Gæringen foretages i ståltank ved kontrolleret lav temperatur. Derefter opbevares vinen i tank indtil aftapning i starten af det kommende år.

Et område der har stolte traditioner i Danmark. En vin der er kendt af mange og værdsat af alle der smager den. Området ligger i det indre Loire, som nabo til Sancerre. Det er en meget fattig jordbund, kalk og flint dominere. Dette er med til at give god dræning og vine med høj syre og meget stringent stil. Den eneste drue til hvidvin er Sauvignon Blanc og det er absolut et af de bedste steder til denne drue. Stilen er helt sin egen med mineralitet (alt efter jordbund) og stram syre og alligevel en ubeskrivelig blødhed. Denne kombination gør vinen utrolig velegnet til mad i den lettere stil, skaldyr er perfekt.

Domaine Chauveau er meget seriøse i deres tilgang til vinen. Familien ejer 30 hektar på forskellig jordbund. La Charmette er høstet på kalkholdig jord. Et ungt par, hvor manden har overtaget marker og domaine fra sine forældre i slutningen af 1990'erne. Der produceres kun 80.000 flasker på domainet, med hovedvægten på den almindelige cuvée, som også er den der får flest gode priser og omtaler. Deriblandt 3 stjerner fra Guide Hachette i 2008. Det er meget højt for en vin i dette prisleje.
Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Sauvignon Blanc
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pouilly Fume La Charmette Benoit Chauveau
Din bedømmelse