Port Askaig Islay 100 Proof 57,1 % Single malt

Peatet malt med lemon og lakrids kommer op af glasset i lækker duft, hvor smagen er peat smoke med saltet karamel og sødmefuld frugt der blander sig med tørverøg og miniralitet.
På lager
SKU
981602
479,75 kr
Duft: Peatet malt med røget bacon, lemon og lakrids med noter af våde sten.

Smag: Saltet krydret karamel med sødmefuld frugt tørverøg, lidt mælkechokolade med mineralske noter.

Eftermag: stærk og røget der vender på tungen.

100 Proof er en cask strenght whisky fra Port Askaig der har lagt på Bourbon fade.

Port Askaig er navnet på en lille havneby på Islays ø.

Port Askaig 100 Proof er en single malt whisky fra et ”hemmeligt” destilleri på Islay. De ”100 Proof” kommer fra den gamle britiske skala til at måle alkohol, og kan oversættes til 57,1% alkohol. Det rygtes, at det er Caol Ila der leverer whiskyen til denne aftapning. Port Askaig 100 Proof blev belønnet med hele 96,5 point i Jim Murrays Whisky Bible 2017 – og det er meget, selvom han er gavmild!

Port Askaig er en serie af whiskies fra Elixir Distillers. Brandet er opkaldt efter byen af samme navn, som ligger på Islays østkyst og i hundredvis af år har været kendt som ”porten til Islay”. Herfra og -til er mange smuglere og whiskyfans sejlet gennem årene, og navnet er nærmest blevet synonymt med røg og tang og tjære. Tæt ved byen ligger også destillerierne Caol Ila og Bunnahabhain, som rygtes at spille hovedrollerne i flere af aftapningerne.

Fra Port Askaig kan kystlinjen på den nærliggende Isle of Jura skimtes på en klar dag, og det er denne kystlinje, der er motivet på etiketten på Port Askaig-aftapningerne.
Specifikationer
Alkohol i procent 57,1 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Port Askaig Islay 100 Proof 57,1 % Single malt
Din bedømmelse