Plantation Rom Guyana 2005 Old Reserve 45 %

Guyana rom byder på en fyldig rom i duft og smag. Dens røgede og lidt jodagtige duft udvikler noter af flamberede bananer og tørrede figner med korender, mens den saftige vel afbalancerede smag har en utrolig vedholdenhed.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
529459
489,75 kr
Duft: Kanon flot duft med cigarkasse og engelsk lakrids der er med flamberet banan og krydderier.

Smag: Kraftig men med mærkbar sødme hvor mandler og hvid peber giver et touch af anis.

Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, firmaet er bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spiritus verden. I firmaet findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Der produceres en række luksus likører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktail barer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er, en urokkelig dedikation til kvalitet.

Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritus giganter.

Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
Guyana er resultatet af en ekstra lang fermentering og pot still destillation og lang lagring på bourbon fade giver den en fyldighed i duft og smag
Specifikationer
Årgang 2005
Alkohol i procent 45 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Plantation Rom Guyana 2005 Old Reserve 45 %
Din bedømmelse