Pittyvaich 29 års Single malt Special release 2019 51,4 %

Whisky med et unikt udtryk med ægte dybdesmag og karakter af en 'spøgelses' malt fra et lukket destilleri, dette er den eneste dobbelt modnede Pittyvaich, der nogensinde er frigivet, og den eneste, der er blevet færdig i Pedro Ximenez / Oloroso-blandede krydrede fade.
En kompleks og dyb whisky med citrus, malt, karamel, orange
På lager
SKU
59280
3.299,75 kr
Pittyvaich beskrives ofte som sjælden - det var kun åbent i 19 år og lukket tilbage i 1993. Dette er den tredje særlige frigivelse fra destilleriet siden 2015, dobbelt modnet i Oloroso og Pedro-Ximénez-fade. En kompleks og dyb whisky med citrus, malt, karamel, orange.
Flasket ialt 5568 flasker.

Duft:
En blød duft, med meget let prikken med let næsetørring med første svage og delikate indtryk af frugtighed og tørrede blomster, under hvilke der er en note af smøragtig svampe. En dråbe vand åbner for de tørrede blomster, skaber sødme og tilføjer krydret indslag af sød ingefær og hård træspåner.

Smag:
Ved naturlig styrke føles fyldning i munden af en whisky med ultra glat struktur. Smagen er straks rig og meget sød med let tørrede frugter og gyldne sukat i let spiritus. Den bliver hurtigt krydret med garvet krudt pulver i midten af ganen og generelt tør. Dog blødere med lidt vand, så sød toffee kan findes.

Eftersmag:
Lang, glat og krydret, afsluttende med en hint af ingefær i pulverform og en dvælende omfavnende varme. Bliver glattere med lidt vand.
Specifikationer
Årgang 1989
Alkohol i procent 51,4 %
Indhold 70 cl
Alder 29 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pittyvaich 29 års Single malt Special release 2019 51,4 %
Din bedømmelse