Pinot Noir Willamette Valley Whole Cluster Oregon USA

Frugtrig og indbydende med duft og smag af brombær og kirsebær med lidt vanilje og hints af skovbund som starter i munden med frugtrig sødme med blød og afrundet smag. Et godt glas til grill og Sushi.
På lager
SKU
911714
239,00 kr
Duft: Op af glasset springer en duft af brombær og kirsebær der blander sig med vanilje med et hint af skovbund.

Smag: Duften går igen i smagen med en frugtrig sødme til at starte med, derefter bliver den saftig og slutter af med en blød afrundet eftersmag med en anelse tanniner.

Server til: Alsidig vin der er pragtfuld på egen hånd, men er også skøn til en gang grillmad og sushi.
Servere Whole Cluster Pinot Noir afkølet på en varm sommeraften, der vil man nyde dens friskhed.

Serverings temperatur: 13-14°C

Vinen:
Druerne til Whole Cluster Pinot Noir kommer fra udvalgte marker med særlige egenskaber, som på usædvanlig vis komplementerer vinens unikke stil. De hele drueklaser bliver nænsomt hældt i rustfrie ståltanke. Herefter trækkes ilten ud af tanken, gær tilsættes og tanken forsegles. Druerne presses, når den ideelle frugtkarakter er opnået, og mens tanninerne stadig er milde.
Efter presning gæres mosten i 7-10 dage i rustfrie ståltanke. PH-værdien overvåges nøje, mens den malolaktiske gæringsproces er i gang, indtil den ønskede balance er opnået.

Vinhuset:
Willamette Valley Vineyards er beliggende i Willamette Valley, som er staten Oregons største vinregion.

Grundlæggeren Jim Bernau købte gården I 1983 og ryddede jorden for de gamle blomme træer, som med årene var næsten blevet gemt i gyvel og brombærbuske. I stedet satte han vinstokke af sorterne Pinot Noir, Chardonnay samt Pinot Gris. Han startede med at vande vinstokkene manuelt med almindelige have vandslanger.

Gennem adskillige kurser på Davis University of California samt seminarer både i Frankrig og på universitetet i Californien dygtig gjorde Jim Bernau sig og i 1989 var han klar til at føre sin drøm ud i livet - en topklasse vingård i Willamette Valley med speciale i cool climate vine især Pinot Noir.
En god kombination af arbejdsomhed, målbevidsthed og dedikerede ildsjæle har ført Willamette Valley Vineyards fra en spinkel idé til i dag at være én af Oregons førende vinproducenter.

47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtig og Willamette Valley Vineyards arbejder også under størst mulig hensyntagen til miljøet. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel og firmaet er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon.

Grundlæggeren Jim Bernaus filosofi er at ”skabe elegante, klassiske Oregon-vine fra Willamette Valley. Når man er født og opvokset i Oregon, så værdsætter vi vores miljø og bruger bæredygtige metoder i dyrkningen og fremstillingen af vores vine”.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Noir
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pinot Noir Willamette Valley Whole Cluster Oregon USA
Din bedømmelse