Pfaffl Zweigelt vom haus, Østrig

Østrisk vin med masser af moden frugt og en snert krydret med bløde tanniner. Et godt glas til en god bøf og kraftige gryderetter.
På lager
SKU
175554
119,75 kr
Duft: Fyldt med modne sorte kirsebær.

Smag: Dejlig saftig, fyldig, frugtig og krydret med bløde tanniner.

Zweigelt vom Haus er god til: Bøf, pasta og pizza og kraftige gryderetter.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Zweigelt vom Haus er lavet udelukkende på Zweigelt fra marker, hvor vejret er præget af varme dage og kølige nætter. Vinmarkerne passes med respekt for naturen og miljøet, druerne udvælges manuelt ved plukning og vinstokkene passes med stor opmærksomhed, hvilket gør det muligt for Pfaffl at håndtere de vejr mæssige udfordringer. Druerne afstilkes og presses, hvorefter mosten gærer ved 28ºC i 26 dage i tanke af rustfrit stål. Mosten pumpes løbende over druekvaset. Efter endt gæring lagrer 30% af vinen på brugte egetræsfade og de resterende 70% på tanke af rustfrit stål.

Vinhuset:
Pfaffls vinmarker ligger spredt ved 10 forskellige byer i nærheden af deres hjemby, Stetten. De fleste af Pfaffls vine kommer således fra Weinviertel-regionen og enkelte fra Wien-regionen. Da Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med 0,75 ha vinmarker for ca. 40 år siden, havde de måske ikke forestillet sig at nå den størrelse, de har i dag, hvor de har 110 ha vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

I dag er det de to søskende Heidemarie og Roman Josef, der står ved roret i familieforetagendet, som forældrene startede. Roman Josef er ansvarlig for vinene og bestemmer i vineriet, Heidemarie tager sig af salg og marketing, Roman tager sig af vinmarkerne og Adelheid tager sig kærligt af gæsterne. I 2016 blev Weingut Pfaffl kåret som ”European Winery of the Year” af The Wine Enthusiast.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pfaffl Zweigelt vom haus, Østrig
Din bedømmelse