Pfaffl Zweigelt Sandstein Østrig

Zweigelt Sandstein domineres af kirsebær men har hints af røg i duften hvor den er rund og frugtrig i smagen med sprøde tanniner giver vinen et krydret præg.
Server den til en god bøf, pasta eller pizza.
På lager
SKU
173802
139,75 kr
Duft: Der domineres af kirsebær men har hints af røg.

Smag: Rund og frugtrig og de sprøde tanniner giver vinen et krydret udtryk.

Server til: En god bøf, pasta eller pizza.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Zweigelt Sandstein er lavet udelukkende på Zweigelt, som kommer fra vinmarken In Neubergen, der ligger på en sydvendt skråning med direkte udsigt til Korneuburger Becken, et fladt stykke land langs Danube på grænsen til Wien. Jorden består her af en blanding af mergel og sandsten. De ca. 22 år gamle vinstokke står i espalier med et tæt løvtag, som holder på jordens fugtighed. Efter høsten afstilkes druerne og presses, hvorefter mosten gærer ved 28ºC i 23 dage i tanke af rustfrit stål. Mosten pumpes løbende over druekvaset. Efter endt gæring lagrer 50% af vinen på tanke af rustfrit stål og 50% på brugte egetræsfade. Efter tre måneder tappes vinen på flasker.

Vinhuset:
Pfaffls vinmarker ligger spredt ved 10 forskellige byer i nærheden af deres hjemby, Stetten. De fleste af Pfaffls vine kommer således fra Weinviertel-regionen og enkelte fra Wien-regionen. Da Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med 0,75 ha vinmarker for ca. 40 år siden, havde de måske ikke forestillet sig at nå den størrelse, de har i dag, hvor de har 110 ha vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

I dag er det de to søskende Heidemarie og Roman Josef, der står ved roret i familieforetagendet, som forældrene startede. Roman Josef er ansvarlig for vinene og bestemmer i vineriet, Heidemarie tager sig af salg og marketing, Roman tager sig af vinmarkerne og Adelheid tager sig kærligt af gæsterne. I 2016 blev Weingut Pfaffl kåret som ”European Winery of the Year” af The Wine Enthusiast.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer zweigelt
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pfaffl Zweigelt Sandstein Østrig
Din bedømmelse