Pfaffl Wien 2 Vienna Zweigelt og Pinot Noir

Zweigelt-druen forenes her med finesse og lækre jordbær og elegance fra Pinot Noir-druen. Vin der opleves elegant med sin finesse og kompleksitet, der gerne serveres til lyse kødretter og salater.
På lager
SKU
174205
129,75 kr
Pfaffl Wien.2 Vienna har en dejlig varm duft af brombær med noter af hindbær og modne kirsebær.

Smagen: Let vin med bløde tanniner med hints af jordbær sødme der afsluttes af en let krydret.

Server Wien.2 Vienna til salater, lyst kød og lette retter.

Serverings temperatur: 16-18°C

Wein 2 Pfaffl:
Wien.2 er lavet på 70% Zweigelt og 30% Pinot Noir. Druerne kommer fra Herrenholz og Praschen, som ligger på et plateau med en fantastisk udsigt til Wien. Jorden består her af en blanding af kalk og sand. De ca. 23 år gamle vinstokke står i espalier med et tæt løvtag, som holder på jordens fugtighed. Efter høsten afstilkes druerne og presses, hvorefter mosten gærer ved 28ºC i 20 dage i tanke af rustfrit stål. Mosten pumpes løbende over druekvaset. Efter endt gæring lagrer 80% af vinen på tanke af rustfrit stål og de resterende 20% på brugte egetræsfade. Efter tre måneder tappes vinen på flasker.

Vinhuset Pfaffl og området:
Pfaffls vinmarker ligger spredt ved 10 forskellige byer i nærheden af deres hjemby, Stetten. De fleste af Pfaffls vine kommer således fra Weinviertel-regionen og enkelte fra Wien-regionen. Da Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med 0,75 ha vinmarker for ca. 40 år siden, havde de måske ikke forestillet sig at nå den størrelse, de har i dag, hvor de har 110 ha vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

I dag er det de to søskende Heidemarie og Roman Josef, der står ved roret i familieforetagendet, som forældrene startede. Roman Josef er ansvarlig for vinene og bestemmer i vineriet, Heidemarie tager sig af salg og marketing, Roman tager sig af vinmarkerne og Adelheid tager sig kærligt af gæsterne. I 2016 blev Weingut Pfaffl kåret som ”European Winery of the Year” af The Wine Enthusiast.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Noir, zweigelt
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pfaffl Wien 2 Vienna Zweigelt og Pinot Noir
Din bedømmelse