Pfaffl Wein 1 Vienna Østrig

Wein 1 er unik for duft og smag er forenlig som tit er forskelligt i hvidvine. Her kommer strejf af fersken, peber, nødder og æble med frisk syre fra de grønne druer. Et godt glas der skal nydes alene eller sammen med alt godt fra havet og forretter.
På lager
SKU
174106
129,75 kr
Druer: Risling, Gruner Veltiner og Pinot Blanc.

Pfaffl Wein 1 åbner op for, at vi oplever duft og smag i ens sammenhæng, lidt unik da mange vine har oplevelser i duften og smagen forskelligt.

Duft og smagen harmonere i sprød minerals duft sammen med smagen hvor der er strejf af fersken, peber, nødder og æble med frisk syre fra de grønne druer
.
Frisk og frugt i duften kommer fra Riesling druen, fylde fra Pinot Blanc og den krydret del fra Grüner Veltliner .

Lækker til lyst kød, salater eller fisk.

Serverings temperatur: 10-12°C

Vinen Pfaffl Wein 1 Østrig:
Drue: 60% Riesling, 20% Grüner Veltliner og 20% Pinot Blanc og kommer fra markerne Herrenholz og Praschen, som ligger på et plateau med en fantastisk udsigt over Wien. Jorden består her af kalksten og sand. De ca. 17 år gamle vinstokke står i espalier med et tæt løv lag, som holder på jordens fugtighed. Efter høsten af stilkes druerne og presses, hvorefter mosten gærer ved 18ºC i tanke af rustfrit stål. Efter endt gæring lagrer vinen på tanke af rustfrit stål.

Vinhuset Pfaffl:
Pfaffls vinmarker ligger spredt ved 10 forskellige byer i nærheden af deres hjemby Stetten i Østrig. De fleste af Pfaffls vine kommer således fra Weinviertel-regionen og enkelte fra Wien-regionen. Da Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med 0,75 ha vinmarker for ca. 40 år siden, havde de måske ikke forestillet sig at nå den størrelse, de har i dag, hvor de har 110 ha vinmarker. Fordelingen af vinstokke på mange forskellige marker og i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl udnytter til deres fordel. Der findes få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

I dag er det de to søskende Heidemarie og Roman Josef, der står ved roret i familieforetagendet, som forældrene startede. Roman Josef er ansvarlig for vinene og bestemmer i vineriet, Heidemarie tager sig af salg og marketing, Roman tager sig af vinmarkerne og Adelheid tager sig kærligt af gæsterne.
I 2016 blev Weingut Pfaffl kåret som ”European Winery of the Year” af The Wine Enthusiast.
Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 12 %
Indhold 75 cl
Druer Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Riesling
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pfaffl Wein 1 Vienna Østrig
Din bedømmelse