Cotes du Rhone Villages Pere Anselme Brotte

Lækker med røde bær og let sødme fra fadlagringen og noter af lidt læder som står rigtig godt til vildt og rødt kød.
På lager
SKU
13356
99,75 kr
Duft: Her fornemmes brombær og lidt våd jordbund.

Smag: Vel balanceret med røde bær, læder og lidt sødme fra fadlagringen.

Til: Vildt, rødt kød delikatesser og ost.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen:
Druerne høstes fuldmodne i september, gæringen varer i 10 dage og finder sted ved en temperatur, som ikke overstiger 30°C. Efterfølgende lagres vinen i 7 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Côtes du Rhône Villages er lovmæssigt underkastet strenge regler: Vinstokkene beskæres, så høstudbyttet bliver på max. 42 hl pr. ha, alkoholstyrken skal være mindst 12,5%. Den endelige vin skal analyseres og godkendes ved en obligatorisk prøvesmagning af Rhône-kommitéen, inden den frigives til salg.

Vin huset og området:
Rhônedalen i Frankrig er kendt for at levere vine af høj kvalitet med god kraft og styrke. Klimaet, jordbunden og ikke mindst valget af de rigtige druer giver dejlige vine med en god struktur, en behagelig varme og en god personlighed. Grenache druen hersker på de golde jorde og giver vine med god struktur. Det der viser vinmagerens dygtighed her er hvordan han vælger at blande med områdets andre lokale druer. Syrah, Mouvedre og Carignan er blot nogle af en bred vifte af druer han kan arbejde med. Klimaet i Rhonedalen er varmt og den eneste kølighed er den kølige mistral vind der blæser gennem dalen om eftermiddagen. Det har den effekt at druerne bliver kølet ned og bliver mere intense i smagen.

Druerne til Côtes du Rhône Villages, Passion d'Anselme, kommer fra udvalgte marker i departementerne Gard og Vaucluse, hvor jorden er sammensat af grus og sand på de flade strækninger, på skråningerne består den af ler og kalk. Jorderne er beplantet med regiones traditionelle druesorter: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Counoise og Muscardin.

Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cotes du Rhone Villages Pere Anselme Brotte
Din bedømmelse