Pago de Cirsus Vendimia Seleccionada

Topvin fra berømte Pago de Cirsus i Navarra med 14 måneders fadlagring som har givet vinen kompleksitet og topvin til grillen. Fyldig med vel afbalanceret tanniner der sammen med kirsebær og krydderier giver et perfekt glas.
Valgt som årets Grillvin i 2019
På lager
SKU
945396
119,75 kr
Duft: Lækker duft af modne kirsebær, lidt balsamico og vanilje fra fadlagringen.

Smag: Fyldig med bløde modne tanniner hvor kirsebær noterne fortsætter og intensiteten giver en god lang eftersmag.

Server til: Det bedste kød fra grillen, eller tørre oste.

Serverings temperatur: 17-19°C

Vinen:
Lagret på egetræs fade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorterings bordet inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Vinmarken er beliggende 200 meter over havets overflade, og her er plantet Tempranillo, Syrah og Merlot-druer. Druerne høstes i slutningen af august og bringes direkte til vineriet, hvor de afstilkes, presses let og ligger til udblødning i 4 dage ved ca. 8°C. Herefter vinificeres druerne separat, 30 % af mosten gæres på egetræs fade og resten på ståltanke med temperatur kontrol. Efter gæring blandes vinen og lagres i 12 måneder på franske egetræs fade.

Vin huset:
Pago de Cirsus er beliggende i La Finca Bolandin i Ablitas området, som er den sydligste del af Navarra-distriktet. Her råder firmaet over 220 ha, hvoraf 65% er vinmarker. Vinproduktionen varetages af et stort hold dygtige ønologer med en tidligere ansvarlig fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux i spidsen.

Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen Vino de Pago. Denne klassifikation tildeles kun de vinerier, hvor alle dele lever op til de strengeste krav, lige fra vinfremstillingen over marker, vinstokke, druer til høst, produktionsmetoder og lagring. Pago de Cirsus er med rette særdeles stolt af denne prestigefyldte udmærkelse, som vidner om kvalitet i en klasse helt for sig selv.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pago de Cirsus Vendimia Seleccionada
Din bedømmelse