Niepoort White

Smuk gylden farve med duft af abrikos, figen og krydderier. Smagen er varm med en krydret frugt, hvor abrikos, figner, dadler og et let oxideret indtryk giver vinen kompleksitet og dæmper frugten. Lækker som aperitif og mange desserter.

På lager
SKU
22003
109,75 kr
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!

Duft: Kompleks duft af abrikoser, appelsiner og toastet karakter fra fadet.


Smag: Blød med frisk sødme der holdes flot på plads af frugt intensiteten.


Perfekt ledsager som velkomst eller til de mest krævende desserter, den spiller godt sammen med alt fra nødder, frugt og kraftfulde oste.


Serverings temperatur 8-10°C.


White Port fremstilles af Côdega ,Rabigato, Viosinho, Arinto Gouveio og andre lokale druesorter. Druerne er plantet på skråningerne i Douro dalen og høstes i hånden september og oktober. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 60 år gamle.Druerne trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Denne hvide port lagres i op til 4 år på små egetræsfade. Her gennemgår den en naturlig oxidering der er med til at øge kompleksiteten i smagen.


Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.

Specifikationer
Alkohol i procent 19,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort White
Din bedømmelse