Niepoort Vintage 2005 flasket 2007

Elegant portvin med stor sødme og kompleksitet med en ekspressiv duft af friske bær. I smagen er den kraftfuld og fyldig med stor sødme, holdt oppe af ren frisk frugt. Vinen har i denne unge alder store mængder tannin, men efterlader stadig et meget elegant udtryk.
På lager
SKU
37601
850,00 kr
Vintage Port 2005 har en tæt farve med en ekspressiv duft af friske bær. I munden er vinen kraftfuld og fyldig med stor sødme, holdt oppe af ren frisk frugt. Vinen har i denne unge alder store mængder tannin, men efterlader stadig et meget elegant udtryk.

Serveres til bløde, gerne blåskimmeloste, kraftfulde chokolade desserter eller enstor peberbøf.

Serveringstemperatur 10-12°C.

Vintage Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Beplantningen består mest af Touriga nacional, Touriga Franca, samt en del andre lokale druesorter. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 70 år gamle og er plantet i skifferholdig jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Vintage 2005 er tappet uden filtrering og udvikler kraftigt bundfald i flasken ved lagring. Skal denne drikkes ung, anbefaler vi dekantering 3 timer før den skal drikkes.

Vintage er toppen af Portvin! Her bruges kun de bedste druer og vinen tappes efter 2 år på fad. Den kan drikkes ung, men bliver først rigtig god efter mere end 15 år på flaske.

Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.
Specifikationer
Årgang 2005
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Vintage 2005 flasket 2007
Din bedømmelse