Niepoort Vertente Douro rødvin Portugal

Kompleks og elegant vin med vilde sort bær, der god er let og elegant kombinerer den koncentrerede frugtsmag fra de gamle vinstokke med mere end 60 år på bagen. Et glas der står godt til laks og lyse kødretter.
På lager
SKU
63100
169,75 kr
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
Vertente har en delikat smag med et mineralsk præg og noter af vilde sorte bær. Den let røgede smag fra fadlagringen er vel integreret og blandes med krydrede noter. En intens, dyb struktur som gør vinen fin og elegant i munden afrundes af et balanceret forhold mellem syre og tanniner.

Server til: Lyst kød, Kalkun eller kylling, til laks eller til vegetariske retter.

Serverings temperatur: 16-18º

Vinen:
Vertente er sammensat af druer fra Douro-dalen, hovedsageligt Tinta Roriz og Touriga Franca. Størsteparten af druerne kommer fra vinstokke, der er over 60 år gamle. En lille del af druerne kommer fra vinstokke, der er omkring 30 år gamle. Ved høsten, som foretages i hånden i september, var druerne fuldmodne, sunde og af god kvalitet. Efter sortering og afstilkning gennemgår druerne traditionel vinifikation. Den første gæring finder sted i ståltanke under kontrolleret temperatur. Den malolaktiske gæring sker på franske egetræsfade, hvor vinen lagrer 20 måneder.

Vin huset: i
Niepoort har gennem generationer stået som en af de bedste producenter af portvin. 5. generation, Dirk Niepoort har de seneste år desuden været foregangsmand for elegante hvid- og rødvine fra Douro. Hans bordvine har opnået stor berømmelse og er meget eftertragtede på verdens markedet.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Vertente Douro rødvin Portugal
Din bedømmelse