Niepoort Tawny Portvin

Blød og lækker portvin med dejlig sødme, en lang eftersmag med modne sorte kirsebær og tørrede frugter i et godt glas til nødde desserter og ostebordet.
På lager
SKU
10000
109,75 kr
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!

Niepoort Tawny er klassisk teglfarvet i glasset.


Duft: Modne sorte kirsebær, læder og tørrede frugter.


Smag: Blød og balanceret med smag af røde kirsebær og en god intensitet.


En glimrende ledsager til kraftfulde tørre oste, dessertermed nødder og tørret frugt.


Serverings temperatur 10-12°C.


Tawny Port fremstilles af Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz og andre locale druer.


Druerne er plantet på skråningerne i Douro dalen og høstes i hånden september og oktober. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 30 år gamle. Druerne trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Niepoort Tawny lagres i godt 3,5 år på små egetræsfade for at få den naturlige oxidative udvikling som gør den lysere i farven og mere afrundet i smagen.


Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.

Specifikationer
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Tawny Portvin
Din bedømmelse