-18%

Niepoort Ruby Portvin

Silkeblød Ruby portvin med valnød og kirsebær i næsen, mørk chokolade, lavendel honning, valnød og kirsebærsten i smagen. Lige til at nyde som aperitif eller til utal af desserter.
På lager
SKU
11007
Tilbudspris 90,00 kr Normalpris 109,75 kr
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!

Portvinen Ruby Port er flot rød i glasset.


Duft: Friske røde kirsebær, solbær og en intens mineralitet.


Smag: Kraftfuld med stor fylde, en balance mellem sødme og frugtsyre, samt en charmerende eftersmag.


Lige til at nyde til moden blåskimmelost, søde desserter, bær eller som en ret i sig selv.


Serverings temperatur 10-12°C.


Ruby Port fremstilles af Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz og andre locale druer.


Druerne er plantet på skråningerne i Douro dalen og høstes i hånden september og oktober. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 30 år gamle. Druerne trædes af både mænd og kvinder med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Ruby Port lagres i 3 år på store egetræsfade, for at få mindst mulig luftkontakt og dermed bevare sin ungdommelige friske røde frugtkarakter.


Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.


 

Specifikationer
Alkohol i procent 19,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Ruby Portvin
Din bedømmelse