Niepoort Reserve Ruby

Portvin der er frisk tæt og samtidig mild og blød i smagen med lidt sødme og god fylde med en flot balanceret eftersmag. Det er et glas bare til at nyde eller til ost både tørre og bløde. Al slags chokolade kan med glæde serveres til eller en kraftfuld peberbøf. Dens friskhed gør at den er perfekt til desserter med fløde i.
På lager
SKU
11502
149,75 kr
Duft: Fine aromaer af blommer og solbær samt en anelse brombær.

Smag: Herlig friskhed i munden der er sødlig med en god fylde med en flot balanceret eftersmag med god længde.

Server til: Et glas bare til at nyde, ost, både tørre og bløde. Al slags chokolade og kan med glæde serveres til en kraftfuld peberbøf. Dens friskhed gør at den er perfekt til desserter med fløde i.

Serverings temperatur 14-16°C.

Portvinen:
Reserve Ruby Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Ferrao-dalen. Beplantningen består mest af Tinta Roriz, Touriga Franca og Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Druerne står blandet i marken og blandingen sker ved høsten hvor alle druer høstes samtidig. Vinstokkene som leverer druer til Reserve Ruby er over 30 år gamle. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Reserve Ruby lagres i 3 år i store træfade.

Vin huset:
Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.
Specifikationer
Alkohol i procent 20 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Reserve Ruby
Din bedømmelse